Op vrijdag 28 januari zal de eerste excursie in het nieuwe jaar plaatsvinden. We gaan een bezoek brengen aan het onlangs geautomatiseerde warehouse van de Technische Unie in Alphen a/d Rijn.

De Technische Unie is een van de grootste technische groothandels in Nederland. De afgelopen jaren hebben ze in hun distributiecentrum in Alphen a/d Rijn hun warehouse in drie fases geautomatiseerd, zodat de handel zo min mogelijk gehinderd werd. Op 28 januari zullen wij een presentatie krijgen over het Dynamic Picking System (DPS) wat ze in gebruik hebben genomen en het daarna van dichtbij kunnen bekijken.

Er zitten momenteel 14.000 artikelen in 60.000 voorraadbakken in het DPS. Dagelijks gaan er 8.000 tot 9.000 bakken naar de klanten. Het totale systeem wordt in 3 fasen in gebruik genomen, omdat het gehele systeem in de bestaande gebouwen gerealiseerd moet worden en er niet genoeg plaats is om het in één keer te implementeren. In fase 1 is naast een derde van de picking, de ruggengraat van het systeem inclusief ompak en orderconsolidatie/despatch gerealiseerd. Met de tweede fase is inmiddels begonnen. Dit gedeelte is eind 2009 afgerond. Tegen die tijd is er nog een deel van het langzaamlopend assortiment aan een tweede miniloadmodule toegevoegd en is het retourensysteem aangesloten op het systeem. Tijdens fase 3, in 2010, wordt een derde module toegevoegd waarmee dan ook alle langzaamlopende artikelen over zijn. In totaal worden dan door het systeem ongeveer 70.000 verschillende voorraadartikelen afgehandeld

Programma:
11:45 Verzamelen parkeerplaats achter Werktuigbouwkunde naast de Faculty Room
12:00 Vertrek
13:00 Ontvangst Technische Unie met koffie en thee
13:15 Presentatie over het DPS
14:00 Rondleiding door het warehouse
15:30 Gelegenheid tot vragen met een drankje
16:00 Vertrek naar Delft

Excursie Technische Unie (28-01-2011)
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *